23948sdkhjf

Læserne kunne bedst lide Mr. Beefs nye kæmpefabrik - og så en stribe konkurser

Selv om det er triste omstændigheder, kan læserne af Food Supply godt lide nyheder om konkurser i branchen. 

Det viser en oversigt over de 10 mest læste artikler på Food Supply i 2022 - en liste, som omfatter fem konkurser.

Ingen 2022-konkurs kom dog i nærheden af at hamle op med nyheden om, at kødleverandøren Mr. Beefs indehaver, Ole Østberg, i januar fortalte Food Supply om sine store udvidelsesplaner i Ringkøbing. Den artikel havde flere tusinde flere læsere end nummer to på listen. 

Her er årets Top 10:

1. Millioninvestering: Mr. Beef flytter til ny kæmpefabrik

Mr. Beef har fået så stor succes med onlinesalg af bøffer og færdigretter, at virksomhedens hidtidige lokaler - i alt cirka 800 kvadratmeter -  var blevet alt, alt for små. Ole Østberg lejede derfor en bygning på cirka 5.000 kvadratmeter, som nu er hjemsted for både produktion, lager og administration.

2. Freshland er konkurs, ikke bare lukket frivilligt

Indehaverne af grøntkasseselskabet Freshland oplyste i slutningen af februar, at de havde lukket det danske selskab, afskediget medarbejderne og flyttet forretningen til Portugal. Få dage senere kom det dog frem via Statstidende, at der reelt var tale om, at Freshland var gået konkurs.

3. Kendt Skagen-restaurant konkurs: - Vi er blevet snydt

Efter flere år med overskud måtte Restaurant De 2 Have i Skagen i efteråret give op.  Forpagterparret Mette og Peter Faarkrog Hansen indgav en konkursbegæring og fortalte, at de ikke kunne fortsætte, fordi de var blevet snydt af en samarbejdspartner: Deltagelse ved verdensudstillingen Expo 2020 i Dubai medførte et tab på 1,8 millioner kroner. 
 

4. De to stiftere døde pludseligt - men frikadellefabrik er stadig på sporet

Selv om de to stiftere af Delle Kompagniet døde med få måneders mellemrum, er frikadelleproducenten med fabrik i Randers stadig i fuld sving - og nu med en lang række nye produkter på programmet, berettede vi i januar. Virksomheden hedder nu Aarstidernes Varme Værksted, efter at Aarstiderne har købt hovedparten af anparterne.

5. Coop i priskrig med Stryhns, der må fyre 45: Masser af varer forsvinder fra hylderne

I juni kunne Food Supply fortælle, at der var udbrudt mere eller mindre åben krig mellem Stryhns Gruppen og Coop. Parterne kunne ikke blive enige om, hvad Coop skulle betale for Stryhns' produker, og derfor udmeldte Coop cirka to tredjedele af Stryhns' sortiment fra 1. juli.

Striden blev bilagt i oktober, da en ny leverandøraftale blev forhandlet på plads. Dermed var en stor del af det normale sortiment fra Stryhns Gruppen igen at finde i butikkerne fra slutningen af november, og al samhandel vil efter planen være fuldt ud genoptaget i slutningen af januar.

6. Kødfirma er konkurs og alle ansatte er fyret

Nyheden om, at kødgrossisten Kelds Kød i Viborg var gået konkurs, og virksomhedens 15 medarbejdere fyret, interesserede rigtig mange læsere 11. oktober. Få dage senere kom det frem, at virksomheden havde ubetalte regninger for mindst 7,5 millioner kroner. 

7. Himmerlandskød gør klar til at lukke tre slagterier

"Når Himmerlandskød åbner sit nye, store kreaturslagteri i Aalestrup i Nordjylland, er det slut med slagtninger på både det nuværende slagteri i Aalestrup og på koncernens to andre slagterier, dels i Hadsund og dels Kjellerup Eksportslagteri i Midtjylland", fortalte vi i slutningen af januar. 

Det har siden vist sig ikke at holde helt stik: For en uge siden fortalte direktør Lars Andersen således, at lukningen af slagteriet i Hadsund er forsinket som følge af indkøringsvanskeligheder på det nye kæmpeslagteri.

8. Tidligere slagteri skal huse helt ny fødevareproduktion

Og endnu en populær nyhed med relation til slagteribranchen:  I januar oplyste indehaveren af Kolding-virksomheden MultiMarketing, Palle Østergaard, at han havde købt det tidligere slagteri i Ansager i Sydvestjylland for at bruge det til blandt andet en produktion af daddelbarer og pakkeri til en stribe andre fødevarer.

9. Iskæde konkurs efter syv år med underskud

Og mere konkurs: Efter syv år med det ene underskud efter det andet gav den københavnske iskæde Nicecream i begyndelsen af året op og indgav en konkursbegæring.

10. Cateringfirma konkurs efter navnestrid

Og endnu mere konkurs: Det vejlensiske catering-/måltidskassefirma Hololi Foods, som tidligere hed Gaia Madservice, erklærede i april sig selv konkurs og lukkede og slukkede som følge af en navnestrid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172